fbpx

Vaksinering av katt

Hvorfor vaksinere katter

Det er viktig å vaksinere katter, og vaksine vil beskytte katten mot farlige virus og bidra til å hindre at smitte spres mellom dyr. Vi vaksinerer kun friske dyr og foretar derfor alltid en helsesjekk før vaksinasjon.

 

Når skal man vaksinere katter

Grunnvaksinering for kattunger begynner når de er ca. 12 uker gamle, deretter blir de revaksinert når de er 16 uker gamle. Det er mulig å begynne vaksinering av kattunger tidligere, men de fleste huskatter/blandingskatter er uvaksinerte når de får nye hjem, og de er vanligvis 12 uker gamle når de kommer til sitt nye hjem.  

Hva inneholder vaksinene

Kjernevaksinene alle katter burde vaksineres mot er kattepest og katteinfluensa (sistnevnte er en fellesbetegnelse for to virussykdommer). Det første året anbefales en grunnvaksinering med to vaksiner. Deretter årlig vaksinering.

Ved reise til utlandet, lengre enn Sverige, kreves det at hunden eller katten er vaksinert mot rabies. Ved reise til utlandet anbefales det også å vaksinere hunden mot leptospirose, som er en del av den anbefalte årlige vaksinasjonen i flere land.  

Vaksinering av kattunger