fbpx
Ledig stilling veterinær. Lege og hund

Innreise til Norge

Før du skal reise med kjæledyret ditt inn til Norge, er det en del regler å sette seg inn i. Hva som kreves avhenger blant annet av hvilket land du reiser fra, hva slags dyr du skal ha med og hvor mange dyr du reiser med.
Det er eiers ansvar å se til at dyret tilfredsstiller kravene som er fastsatt av Mattilsynet (link hjemmeside). Bruk gjerne Mattilsynets reiseveileder (link hurtigveileder) for å se hva som gjelder i ditt tilfelle.
Reise til andre land
Ved utreise fra Norge til andre land, gjelder innreisereglene til det aktuelle landet. Du som eier må selv sette deg inn i hvilke innreiseregler som gjelder for det aktuelle landet.

Det er lurt å planlegge i god tid når man skal reise med dyr, slik at man er sikker på alt av vaksiner og dokumenter er i orden. Om dyret/dyrene ikke oppfyller kravene ved grensepassering risikerer man at de blir satt i karantene på eiers bekostning.
Ta gjerne kontakt med en av våre klinikker, så hjelper vi deg med det du trenger for å reise (ID-merking, pass, vaksiner, ormekur, helseattest osv.).